بهترین تکنیک ها برای تقویت حافظه دانشجویان
اگر دانشآموز یا دانشجو هستید قطعا باید روی تقویت حافظه خودتان کار کنید تا بتوانید درسهایی که مطالعه میکنید را بهتر حفظ کنید. به همین دلیل در این مقاله میخواهیم تکنیکهایی را به شما بگوییم که باعث تقویت حافظه میشود. با ما همراه شوید.
تمرکز روی مطالبی که میخوانید
از مولفههای اصلی حافظه میتوان به تمرکز کردن اشاره کرد. برای اینکه اطلاعات از حافظهی کوتاه مدت شما به حافظهی بلند مدت شما انتقال پیدا کند باید بصورت مستمر و منظم اطلاعات را مرور کنید و تمام تمرکز خودتان را روی آنها بگذارید.
اگر در خانهتان بچه کوچکی دارید که کلی سر و صدا ایجاد میکند و نمیتوانید به راحتی تمرکز کنید و حواستان پرت میشود باید در زمانهایی که تنها هستید را به مطالعه کردن بپردازید. اگه بچه کوچکی هم دارید از همسر خودتان درخواست کنید که از آن مراقب کند تا شما بتوانید روی درس و کار خودتان تمرکز کنید.
دسته بندی کردن مطالب
محققان بر این باور هستند که اطلاعات در حافظهی ما بصورت دسته بندی قرار میگیرند. پس با دسته بندی کردن اطلاعاتی که قرار است یاد بگیرید میتوانید از این ویژگی خدادادی استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که مفاهیم و جملات مشابه هم را در یک دسته قرار بدهید یا یک طرح کلی از مطالب و کتابهایی که مطالعه میکنید درست کنید تا بتوانید مفاهیم شبیه هم را در یک گروه بگذارید.
ارتباط برقرار کردن میان اطلاعات جدید و قبلی
زمانی که یک مطلب جدیدی را یاد میگیرید، بین اطلاعات جدید و قدیمیتان یک سری ارتباطها ایجاد کنید. وقتی که این ارتباطها را ایجاد میکنید مطالب جدید را خیلی بهتر حفظ میکنید و در ذهنتان میماند. برای یادآوری وظایف روزانه خودتان هم میتوانید از این تکنیک استفاده کنید.
چرت زدن برای تقویت حافظه
سالهای زیادی است که داشمندان میگویند خواب کافی برای یادگیری مطالب جدید و تقویت حافظه بسیار موثر میباشد. بر اساس جدیدترین تحقیقی که صورت گرفته است، یک چرت کوتاه بعد از یادگیری، موجب میشود که مطالب را سریعتر حفظ کنید و بهتر به یاد بیاورید.
در واقع خوابیدن بعد از یادگیری مطالب جدید موجب به وجود آمدن تغییرات فیزیکی در مغز میشود. پس بهتر است بعد از یادگیری مطالب جدید کمی بخوابید.
تجسم کردن اطلاعات در ذهن
خیلی از افراد برای اینکه بهتر یاد بگیرند و مطالب را حفظ کنند آنها را در ذهن خودشان تجسم میکنند. به تصاویر و نمودارهای کتاب خودتان دقت کنید، اگر نشانهای یا تصویری وجود ندارد خودتان نشانههایی را ایجاد کنید. مثلا در حاشیه مطالب، نمودار یا اشکال مختلف را بکشید یا از ماژیکهای نشانگر یا از خودکارهایی با رنگهای مختلف برای دسته بندی مطالب استفاده کنید.
آموزش دادن اطلاعات جدید به دیگران
بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است، بلند خواندن مطالب جدید در یادگیری آنها تاثیر زیادی دارد. البته با توجه به تجربهی معلمها و روانشناسها ثابت شده است که آموزش مفاهیم جدید توسط دانشآموزان به دیگران در فرآیند یاد گیری و حفظ کردن خیلی به آنها کمک میکند. پس تا میتوانید از این روش برای یادگیری مطالب جدید استفاده کنید. مثلا اگر یک مطلب جدیدی را یاد گرفتید سریعا آن را به یکی آموزش بدهید.
شرح دادن مطالب با جزئیات
برای اینکه بتوانید مطالب جدیدی که میخوانید را به خوبی در یادتان نگهدارید، باید آنها را در حافظه بلند مدت خودتان کدگذاری کنید. یکی از بهترین روشهای کدگذاری اطلاعات، تکرار آنها با جزئیات میباشد. برای اینکه مفهوم کدگذاری اطلاعات را بهتر متوجه بشوید، این مثال را میزنیم: تعریف اصلی یک عبارت را بخوانید و سپس آن را حفظ کنید و اطلاعات جزئی تری از آن را هم مطالعه کنید. بعد از اینکه این روش را چند سری تکرار کنید متوجه تاثیر آن خواهید شد که چقدر راحتر میتوانید مطالبی را حفظ کنید.
دیدگاهتان را بنویسید