چگونه هنگام درس خواندن تمرکز کنیم؟
تمرکز کردن در زمان درس خواندن یکی از لزومات هست که اگه وجود نداشته باشد نمیتوانید به خوبی درس بخوانید و یاد بگیرید. در ادامه میخواهیم یک سری روشهای موثر برای تمرکز کردن را به شما عزیزان معرفی کنیم که بتوانید در زمان درس خواندن از آنها بهره ببرید.
ساخت محیط مناسب برای درس خواندن
داشتن محیط مناسب برای یادگیری، یکی از اصلیترین نکات برای افزایش تمرکز در مطالعه میباشد. به همین دلیل اصلا نیاز نیست که شما هزینههای زیادی را صرف کنید تا دکوراسیون جدید برای اتاق خوابتان تهیه کنید. فقط لازم است که محیط مطالعه را از محیطهای دیگر جدا کنید تا مغزتان متوجه شود که در این مکان خاص از اتاق فقط باید بر روی یادگیری مطالب درسی تمرکز کند. این فضا میتواند قسمتی از اتاق یا سالن باشد و نکته حائز اهمیت این است که در زمانهای غیر درسی نباید به آن بخش منزل بروید تا این تمایز برای ذهن شما تعیین شود.
مثلا در زمانهای عادی روی صندلی جلوی میز اتاق نشینید و مکان دیگری را برای نشستن درنظر بگیرید. ولی به محض اینکه روی صندلی نشستید باید شروع به مطالعه کردن کنید. مغز کاملا میفهمد که دیگر در این زمان نباید به موارد دیگری بپردازد و فقط باید روی درس خواندن تمرکز کند. در بخش زیر معیارهای مهم برای انتخاب این مکان را به شما عزیزان میگوییم:
میز خالی و بزرگ: میز یا فضایی را در نظر بگیرید که جای کافی برای گذاشتن کتابها و لپتاپ و لوازم التحریرتان داشته باشد که بتوانید در آرامش و با تمرکز به مطالعه بپردازید.
محل راحت برای نشستن: میز یا فضایی را درنظر بگیرید که در زمان نشستن کمرتان اذیت نشود و بتوانید برای مدت طولانی مشغول یادگیری شوید.
نزدیک بودن به پریز برق: یکی از پرکاربردترین وسایل در زمان مطالعه لپتاپ میباشد. به همین دلیل یا لپتاپ خودتان را از قبل به شارژ بزنید یا در زمان مطالعه در کتابخانه یا کافی شاپ نزدیک پریز برق بشینید که با مشکل ضعیف بودن باتری هنگام درس خواندن مواجه نشوید.
تنظیم هدف شفاف و دقیق
معمولا دانشآموزان و دانشجویان در مدت زمانهای متفاوت از خود یا دیگران میپرسند که هدفتان چیست و این هدف چگونه انگیزه کافی را برای تمرکز کردن را به آنها میدهد. در حقیقت باید در ابتدا علت تمرکز و تلاش خودمان را پیدا کنیم و بعد دربیابیم که چجوری میتوانیم تمرکز کنیم چون اگر هدف و انگیزه نباشد تمرکز کردن هیچ معنایی نخواهد داشت.
در حقیقت هدف اصلی این نمیباشد که در امتحان فردا موفق خواهید شد بلکه باید برای تنظیم هدف به جزئیات بیشتری توجه کنید و دقیقا مشخص کنید که میخواهید چه نمرهای از این امتحان بدست بیاورید یا مثلا برای کنکور درس میخوانید باید شفاف مشخص کنید که میخواهید سال دیگر در چه دانشگاهی قبول شوید.
تاثیر نوشتن برنامه درسی برای تمرکز کردن
برای اینکه بفهمیم چگونه میتوانیم تمرکز داشته باشیم باید برنامه ریزی خوبی را تنظیم کنیم و قبل از برنامه ریزی هم باید به مهارت مدیریت زمان آشنایی داشته باشیم. مدیریت زمان یعنی اینکه بتوانیم مطابق اولویتهایی که داریم به انجام کارهایمان بپردازیم و دچار اهمال کاری نشویم. اگر به این اصول آشناییت نداشته باشید با وجود بهترین برنامه ریزیها هم نمیتوانید به نتیجه خوبی برسید. گاهی وقتها پشت میز کار خود میشینید و لپ تاپ خودتان را باز میکنید و از خودتان میپرسید که حالا چکار باید انجام بدهم.
به همین خاطر یکی از نکات کلیدی برای بیشتر کردن تمرکز هنگام مطالعه و رسیدن به هدفهای درسی این است که برنامهای اجرایی را برای خودمان مشخص کنیم و بر اساس آن عادتهای روزانه خودمان را بچینیم.
این برنامه باید نقشه راهی برای شما باشد که مسیر مطالعاتی را برایتان روشن میکند. به این منظور نیاز است که تمام دروس خودتان را در مقابلتان قرار بدهید و بر اساس برنامه امتحانی که دارید یادگیری خودتان را اولویت بندی کنید. بعد با توجه به علاقهمندی و توانی که دارید برای هر درسی زمانی را در نظر بگیرید.
تنظیم برنامه مطالعاتی باعث پیشرفت مطالعاتی شما میشود چون وقتی از روی یک چک لیست درسهایی که میخوانید را تیک بزنید و همینطور از سطح آمادگی خودتان هم باخبر میشوید.
حذف عوامل حواس پرتی برای افزایش تمرکز
عواملی که باعث حواس پرتیتان میشود را باید حذف کنید و نگذارید که ذهن خودتان درگیر آنها شود. مثلا اگر قاب عکس روی میزتان باعث میشود که مدام به آن توجه کنید باید آن را از روی میز خودتان بردارید و به جای دیگری منتقل کنید. همینطور موبایل خودتان را هم باید در جای دیگری بگذارید که حواس شما را پرت نکند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.