7 تکنیک عالی برای یادگیری مهارتهای جدید
اگر میخواهید که پیشرفت کنید و به موفقیت برسید باید بتوانید چیزهای زیادی را بیاموزید. از مهارتهای مختلف و آشنایی با کسب و کارهای گوناگون گرفته تا تکنیکهایی که موجب پیشرفت شخصیتان میشود. با توجه به اینکه وظایف زیادی در محل کار و مشکلات زندگی شخصیتان دارید یادگیری موضوعات جدید کمی سخت میباشد، ولی غیرممکن نمیباشد. در ادامه چند روش را معرفی میکنیم که برای یادگیری مهارت جدید خیلی بکارتان میآید حتما تا آخر این مقاله با ما همراه شوید.
تمرکز روی یادگیری
حتما بر این باور هستید که چند وظیفگی بهرهوریتان را کم میکند. زمانی که تلاش میکنید چند کار را بصورت همزمان انجام بدهید، هیچ کدام از کارها را نمیتوانید به خوبی پیش ببرید. اگر میخواهید مهارت جدیدی را بیاموزید، حتما باید تمام حواس و تمرکز خودتان را روی فرآیند یادگیری قرار بدهید.
اگر در حال یادگیری مهارت جدید، خواندن کتاب یا تماشای ویدیو هستید باید از کارهای دیگر دست بکشید و تنها روی همان کار تمرکز کنید. حتی گوشی و تبلت خودتان هم کنار بگذارید و هیچ عامل حواس پرتی دیگری باقی نماند. در اینصورت است که سرعت یادگیری تان بیشتر و راحتر میشود.
یادداشت برداری
در اغلب اوقات وقتی شروع به نوشتن میکنیم بهتر در ذهنمان ثبت میشود. این موضوع به این خاطر است که برای نوشتن آنچه که میشنویم یا به آن فکر میکنیم باید تمرکز داشته باشیم.
این تکنیک روانشناختی میباشد که به ذهن میگوید این اطلاعات خاص باید در ذهن ثبت شوند. در هر صورت نوشتن تاثیر زیادی در امر یادگیری دارد. پس هر چه را میخواهید یاد بگیرید بنویسید.
درس گرفتن از اشتباهات
زمانی که ذهن بازخورد فوری میگیرد، در یادگیری بهتر عمل میکند. اگر تمرینی را به درستی حل کنیم، باید مورد تشویق قرار بگیریم؛ در مقابل اگر اشتباهی هم انجام دادیم باید به سرعت به ما تذکر داده شود. در این صورت از تمرین و تکرار اشتباه پیشگیری میشود. البته برای اینکه بازخورد بهتری بگیریم به کمک دیگران نیاز خواهیم داشت. میتوانیم سراغ منابع و کتابهایی که شامل جواب و راه حل درست هستند بروید. در نرم افزارها و اپلیکیشنهای مختلف امکان دریافت آنی وجود دارد.
هر آنچه را که یاد گرفتهاید به دیگران بیاموزید
برای اینکه خودتان را محک بزنید چه چیزهایی را یاد گرفتهاید پیشنهاد میکنیم آنها را به دیگران بیاموزید. با انجام این کار میتوانید دانشی که یاد گرفتهاید را با بیانی دیگر به دیگران بیاموزید و بر آموختههای خودتان هم بیافزاید. این روشد به شما این اطمینان را میدهد که موضوع را به خوبی یاد گرفتهاید یا نکات ناقص در ذهنتان باقی مانده است.
کوتاه کردن بازههای یادگیری
پیشنهاد میکنیم مطالعههای خودتان را در بازههای کوتاه 20 تا 30 دقیقهای انجام بدهید. این کار موجب حفظ تمرکز و علاقهتان به موضوع میشود. اگر بازهی یادگیری تان طولانی شود تمرکز و توجه خودتان را از دست خواهید داد. پس فرآیند یادگیری بهتر است در بازههای کوتاه و نه در جلسات طولانی انجام شود.
تمرکز روی نکات مهم
زمانی که در حال یادگیری هستید باید روی موارد مهم اساسی تمرکز داشته باشید، مثلا اگر بتوانید 3 هزار کلمه از رایجترین کلمات زبان انگلیسی را بیاموزید، به راحتی میتوانید روی 80 درصد آن زبان تسلط پیدا کنید. در یادگیری شطرنج، یادگیری شروع بازی به اندازهی پیدا کردن مهارت در حرکات و ترفندهای وسط بازی اهمیت ندارد.
پیوسته و منظم در مسیر یادگیری باشید
بر اساس سخنان بزرگان برای اینکه چیزی را بهتر یاد بگیرید، نیاز به 10 هزار ساعت تمرین میباشد. البته تجربه نشان میدهد این باور همیشه درست نیست. با این حال تمرین و تکرار در آموختن مهارت جدید بسیار تاثیر گذار و مهم است.
ساختار مغز ما به این صورت است که هرچقدر کاری را بیشتر انجام بدهیم، برایمان مهمتر میشود و بیشتر و بهتر در ذهنمان حک میشود.
دیدگاهتان را بنویسید