انواع کلاهبرداری پیامکی و راه های تشخیص آن
بیشتر راه هایی که کلاهبرداران از آن ها استفاده می کنند، راه هایی می باشند که آدم های کمتری در مورد آن ها شک می کنند. در واقع کلاهبرداری نوین این دسته از افراد به حدی طبیعی می باشد که افراد معمولی قادر به تشخیص تقلبی بودن آن نیستند. آدم های زیادی وجود دارند که چندین میلیون از سرمایه خود را از طریق همین روش ها از دست داده اند و معمولا پول آن ها دیگر باز نمیگردد. در این مقاله از سایت قصد داریم موضوع کلاهبرداری از طریق پیام یا کلاهبرداری پیامکی را بررسی کنیم.
پیامک های کلاهبرداری یکی از انواع پیامک های ارسالی برای کاربران با هدف سودجویی مالی از آن ها می باشد. در حقیقت افراد سودجو با کمک این پیامک ها شما را می توانند فریب بدهند تا با راه های گوناگون از شما پول بدست بیاورند.
موضوع مهم این است که تعداد کسانی که در دام این افراد گیر میافتند بسیار زیاد می باشد و امکان شکایت و رسیدگی به آن بصورت کامل وجود ندارد.
جالب است بدانید پلیس فتا در سایت خود هر روز روش های نوین کلاهبرداری را بررسی می کند و این روش ها هم با توجه به اینکه آگاهی مردم بیشتر می شود، روز به روز در حال گسترش و جدیدتر شدن می باشد.
1. انواع کلاهبرداری پیامکی
2. کلاهبرداری با عنوان ثبت آگهی در سایت های خرید و فروش
3. کلاهبرداری با عنوان ثبت نام در گردهمایی ها
4. کلاهبرداری با عنوان برنده شدن جایزه
5. ارسال پیامک های واریز پول به حساب شما
6. کلاهبرداری پیامکی
انواع کلاهبرداری های پیامکی
کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک جعلی به نام سامانه ثنا: در این نوع کلاهبرداری، شخص کلاهبردار، با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا (سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی) پیامکی با محتواهایی، نظیر ابلاغیه، ثبت شکایت در سامانه و مواردی این چنینی برای اشخاص مختلفی ارسال می کند.
در پیامک ارسالی یک لینک پرداخت وجود دارد که از شخص می خواهد هزینه ابلاغیه را پرداخت کند و از آن جایی که مبلغ آن بسیار کم می باشد، اشخاص فریب خورده روی لینک کلیک می کنند و تمام عملیات پرداخت را سپری می کنند. لینک قرار داده شده در این پیامک، دارای یک بد افزار است و کلاهبرداران اینترنتی، از طریق آن اطلاعات کارت بانکی متقاضی را ذخیره می کنند و به صورت غیر مجاز از حساب بانکی آن ها پول برداشت می کنند که اصطلاحا به آن فیشینگ می گویند.
در مورد پیامک های ارسالی از سوی سامانه ثنا، باید به این موارد دقت کنید که قوه قضائیه اعلام کرده است تمامی پیامک های ارسالی از سامانه ثنا، با سرشناسه adliran ارسال می شود. همینطور قوه قضائیه هرکز برای دیدن ابلاغیه از متقاضیان پول دریافت نمی کند.
کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک دارای خدمات دولتی: معمولا این نوع پیامک ها در مناسبت های خاص و یا بعد از یک خبر مهم ارسال می شوند. این پیامک ها بصورت معمول دارای محتوایی مثل ثبت نام کارت سوخت، هدفمندی یارانه ها و یا قطع آن، ثبت نام سبد کالا و از قبیل اینجور موارد می باشند. همانطور که در بخش بالا توضیح دادیم، این پیامک ها دارای یک لینک پرداخت می باشند که از طریق آن به اطلاعات حساب شما دسترسی پیدا می کنند.
برای اینکه در دام کلاهبرداران نیافتید، اگر از صحت پیامک ارسالی اطمینان کامل ندارید، اطلاعات شخصی و بانکی خود را از طریق پیامک به اشتراک نگذارید و یا در صورت نیاز و موارد خاص برای پرداخت از کارت بانکی استفاده کنید که موجودی زیادی در آن وجود ندارد چون که کلاهبرداری از طریق کارت به کارت بسیار رایج می باشد.
کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک دارای جوایز یا پیامک بخشیده شدن جرائم و پیامک پیدا شدن گنج و… از این نوع کلاهبرداری ها هستند.
نحوه تشخیص پیامک کلاهبرداری
اکثر شرکت های بزرگ و معتبر برای برقراری ارتباط با مشتریان خود از اینترنت و نرم افزار ارسال پیامک انبوه استفاده کنند. اگر می خواهید پیامک این شرکت ها و پیامک های کلاهبرداری را از یکدیگر تشخیص دهید، بهتر است شماره ای که برای شما پیامک فرستاده است را در گوگل جستجو کنید تا متوجه شوید که این شماره به کدام یک از شرکت و سایت ها مربوط است.
بهترین روش برای تشخیص این نوع پیامک ها، اینکه به شماره ای که از آن برای شما پیامک ارسال شده است، دقت کنید.
در پیامک های بانک هم باید هوشیار باشید که پیامک ها، در ادامه پیامک های قبلی برایتان ارسال شده باشند و اگر از شماره جدیدی پیامک را دریافت کردید، حتما باید شک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید