افراد باهوش در خصوص یادگیری این 2 اشتباه بزرگ را دارند
هوشمندی انسان یکی از مزیتهای ممتاز و در عین حال مرموز او میباشد، از این جهت مرموز که همانقدر باعث موفقیت میشود که به همان اندازه میتواند باعث شکست و ناکامی او شود. آدمهای باهوش هم اشتباه میکنند ولی با این تفاوت که برای خودشان قابل تشخیص نیست و به همین دلیل است که خودشان را باهوش میدانند. در این مقاله 2 اشتباه بزرگ افراد باهوش درباره یادگیری را برایتان تحلیل خواهم کرد.
آدمهای باهوش هم دچار اشتباه میشوند و اغلب این اشتباهات دیر یا زود برای خود آنها مشخص میشود، برای مثال تصمیم به خریدن یا نخریدن یک کالا، رفتن یا نرفتن به یک سفر و انتخاب یا عدم انتخاب یک رشته تحصیلی. این اشتباهات دیر یا زود خودشان را با گذشت زمان نشان میدهند و ممکن است که بتوانیم فرصت آن را داشته باشیم که از آنها تجربه بدست بیاوریم. ولی اشتباهاتی هم وجود دارند در سطحهای بالاتر اتفاق میافتند، ماهیت پیچیدهای دارند و برخی از افراد باهوش احتمال دارد در تمام طول عمر خود هیچ وقت متوجه اهمیت آن نشوند.
ترس یادگیری از افراد فرودست
آیا شماهم از اینکه یک چیزی را از یک نفر کم هوشتر، کم سواد تر و یا کم تجربه تر یاد بگیرید، میترسید؟ باید بگویم که شما تنها نیستید، این یکی از اشتباهات بزرگ افراد باهوش میباشد. تصور کنید شما یک تحصیل کرده باهوش در رشته MBA هستید و روزی تصمیم میگیرید که در یک قسمت شهر خودتان یک مغازه یا یک بیزینس را شروع کنید.
در مسیر رفت و آمدی که به سمت مغازه خودتان دارید یک شخصی که به ظاهر بیکار است و همیشه در آن اطراف هست از قصد شما آکاه میشود و به شما میگوید که این کاری که میخواهید اینجا شروع کنید، جوابگو نیست و نمیتوانید به نتیجه برسید. شما با توجه به هوشمندی، تحصیلات عالی و قوه محاسباتی که دارید از کنار توصیه وی میگذرید تا اینکه چند وقت دیگر بعد از ماهها تلاش بی ثمر یاد توصیه آن آدم به ظاهر بیکار میافتید!
برای یادگیری از افراد پایینتر از خودتان ترس نداشته باشید. مثلا اگر مدیرعامل هستید، از توصیه یا هشدار کارمندان خودتان نترسید. در این دام هوشمندی خودتان گرفتار نشوید. برای یادگیری از هر تجربه آدمی میشود استفاده کرد و معمولا این یادگیری ها مخالف آشکار با تحلیل یا دیدگاه فعلی شما میباشند. اگر غیر از این باشد، شما دیدگاه یا توصیه این آدمها را بی اهمیت یا اشتباه تلقی نمیکنید. مخصوصا به تجربههای دیگران به اندازه تجربههای تحصیلی خودتان ارزش قائل باشید.
ترس از مشورت گرفتن
این یکی از رازهای خصوصی در کل دنیا است! تقریبا تمام آدمهای باهوش بصورت خصوصی پیش خودشان اعتراف میکنند از اینکه از دیگران مشورت بگیرند، میترسند. ولی در ظاهر همه میدانند که مشورت گرفتن چقدر ارزشمند است. دلیل آن هم این است که مشورت را یک گونه اعتراف غیرمستقیم به داشتن نقطه ضعف میدانیم. همه از اینکه بگویند نقطه ضعف دارند، دوری میکنند و این خصوصیت در آدمهای باهوش بیشتر است. از اینکه بقیه نقطه ضعفمان را بدانند به گونهای هراس داریم که طیفی از کابوسها، از بی آبرو شدن پیش آشنایان تا کاهش اعتبار اجتماعی را در ذهن خودمان تصور میکنیم.
ولی روبرو شدن با نقاط ضعف آنقدر هم فاجعه آمیز نمیباشد. در بدترین حالت، اثر منفی مطلع شدن دیگران چند هفته بیشتر طول نمیکشد. این راز مهم را در زندگی به خوبی بخاطرتان بسپارید: اغلب کسانی که در تمام طول زندگی ملاقات میکنید کمترین اهمیتی به موفقیت یا ناکامی شما قائل هستند. آنها به گونهای در زندگی و مشکلات خود غرق هستند که کامیابی دیگران برایشان به اندازه چالشهایشان بی اهمیت است.
آدمهای که ادعای کمتری دارند ممکن است خیلی سریعتر از شما در مورد اشتباهاتشان بگویند و برای حل آن از بقیه درخواست کمک کنند و به یادگیری بپردازند، در حالی که شما یک عمر از انجام این کار میترسید و دنبال یادگیری برای حل آن مشکلاتان نمیروید.
دیدگاهتان را بنویسید